En negativ tone i udlændingedebatten

Den negative debat om udlændinge, der kommer til landet, skader Danmark. For vi kan ikke undvære udlændinge, hvis landet skal hænge sammen. Det mener en række fremtrædende erhvervsfolk. Politikere fra Venstre og Dansk Folkeparti afviser kritikken.

Flere større danske virksomheder bad i sommeren 2015 regeringen om at aflyse en planlagt annoncekampagne, som skulle få asylansøgere til at fravælge Danmark. For annoncerne vil sende det signal, at Danmark er et lukket land, og det kan forværre erhvervslivets mulighed for at få den ønskede arbejdskraft og gøre det sværere at eksportere varer til visse markeder, lød det fra flere sider.
Erhvervskvinden Stine Bosse kritiserede integrationsminister Inger Støjberg (V) for ikke at have talt med erhvervslivet først, hvorefter Søren Espersen, udenrigspolitisk ordfører og næstformand i Dansk Folkeparti, kritiserede Stine Bosse for ikke at have forståelse for sit fædreland og for det danske folk. Venstre afviste kritikken fra erhvervslivet med et argument om, at de dygtige udlændinge nok skal komme til Danmark. 

Kilder: dr.dk, raeson.dk

Debatten i Danmark

Debatten om indvandrere og flygtninge i Danmark fylder meget i mediebilledet, og der findes mange forskellige holdninger til emnet. Nogle mener, at man skal begrænse antallet af indvandrere og flygtninge, mens andre mener, at de gavner Danmark. Hvad mener du, og hvad synes du om debatten?

Spørgsmål til teksten

Repræsentanterne fra erhvervslivet mener, at den hårde tone i den danske flygtninge- og indvandrerdebat er problematisk og kan skade Danmark. Hvad er deres argumenter? 

Venstre og Dansk Folkeparti er ikke enige i kritikken fra erhvervslivet. Hvorfor ikke? Hvad er deres argumenter? 

Ordforklaringer

Indvandrere (immigranter) er tilflyttere til et land, som de har til hensigt at bosætte sig i for et længere tidsrum. 

Integration er i samfundsmæssig sammenhæng den proces, hvorved forskellige etniske grupperinger af et samfund finder fælles grundlag for at leve side om side uden at opgive deres respektive kulturer. 


Kilde: denstoredanske.dk / wikipedia

"Der er andre end flygtninge, der læser aviser, og hele tonen og synet på udlændinge er bekymrende"


Carsten Hoeck, koncernchef i Norisol, til dr.dk