Unges liv på landet

Mange unge drages mod storbyerne for at studere og arbejde, mens andre kæmper en kamp mellem følelser og fornuft, fordi de i virkeligheden gerne vil blive i deres lokalområde. De holder af roen, naturen og fællesskabet. Men hvis man bor på en af småøerne er der ingen vej udenom: Man kan være nødt til at rejse væk for at få sig en uddannelse.

Unge drømmer om livet i storbyerne

Det er i storbyerne det sker, både når det handler om job og uddannelse og kultur- og ungdomsliv, viser en rapport. Byen opfattes som et fristed, der tilbyder alt det, de unge i landdistrikterne savner.

Kampen mellem fornuft og følelser

Det foregår en kamp mellem følelser og fornuft, når unge skal beslutte, om de vil flytte tilbage til deres hjemegn efter endt uddannelse, viser en undersøgelse. Selv om de har lyst til at flytte tilbage, er de bange for ikke at kunne få job.

De unge forlader Samsø efter folkeskolen

Hvis man vokser op på Samsø og gerne vil have en ungdomsuddannelse, er man nødt til at flytte hjemmefra efter folkeskolen. Lidt for tidligt, mener 18-årige Ida Jakobsen og hendes mor.

Sommerfesten i Haunsø er årets højdepunkt

De unge mødes ved skolens fodboldbaner eller hjemme hos hinanden, for der er hverken butikker, klubber eller andre steder at hænge ud, når man bor i Føllenslev og omegn. Heldigvis er der sommerfesten i Havnsø.

Min barndom på landet var idyllisk og tryg

Amanda Engel Thilo voksede op i en landsby med masser af legekammerater, dyr, traditioner og et stærkt fællesskab, der efterlader masser af gode barndomsminder. Som voksen har hun bibeholdt glæden ved heste og naturen.

Unge i Skævinge: Folk på landet er gladest

Selv om der kan være langt til vennerne, og man er afhængig af sine forældre til at køre en derhen, foretrækker de unge fra Skævinge at bo på landet, hvor der er fred og ro og masser af plads.