Konsekvenser

Lukkede butikker og huse, der forfalder, er tydelige tegn på affolkningen i flere landdistrikter. Byerne mangler ungdom, og virksomhederne mangler arbejdskraft, hvilket har store konsekvenser for lokalområderne. Alligevel er folk på landet mindst lige så lykkelige som folk i de større byer

Negativ udvikling på landet starter ond spiral

Når skoler og butikker lukker, og boligerne henstår tomme og forladte, starter den onde spiral, som får flere til at flytte fra landområderne og afholder andre fra at flytte dertil.

Forfaldne boliger og sociale nomader

Gamle faldefærdige huse er ikke bare grimme at se på. De skaber også store problemer for naboerne i form af affald, ukrudt og rotter – og for alle de andre beboere i området.

Det koster dyrt når købmanden lukker

Det er ikke bare irriterende, når den lokale købmand lukker. Det kan også betyde faldende huspriser. I Oure på Fyn starter den lokale caféejer nu kiosk op i baglokalet som alternativ.

Yderområderne mangler højtuddannede

Mangel på medarbejdere med høje uddannelser kan betyde, at virksomhederne ikke kan få besat deres stillinger, og på den lange bane kan de være nødt til at lukke.

Byer uden ungdom – især kvinderne rejser

Byer på landet mangler ungdom, og især de unge kvinder forlader yderområderne for at tage sig en uddannelse eller et arbejde, mens flere af mændene bliver boende.

Lang vej til skole og indkøb gør ingen ulykke

Bliver man et gladere menneske af at have kort afstand til skoler, busser og indkøb? Nej, faktisk er folk på landet præcis lige så glade som folk i byerne, viser en rapport.